Köpvillkor

Allmänt

Karlsson Illustration vänder sig till privatpersoner, återförsäljare och företag inom Sverige. Kontakta oss om du har du företag/butik utomlands och är intresserad av att sälja våra produkter.

För att få handla hos oss (www.karlssonillustration.se), ska du vara över 18 år. Genom att använda denna webbplats godkänner du följande villkor.

Webbplatsen, samt allt innehåll på denna, ägs av Karlsson Illustration. Information och bilder är skyddade genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om varor, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från Karlsson Illustration.

Företaget är godkänd för F-skatt.

Kunduppgifter

För att handla hos oss behöver du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Vi behöver bland annat din e-mailadress för att skicka orderbekräftelser och meddela om eventuella leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras. Du ansvarar för korrekt inlämnade uppgifter.

Dina uppgifter behandlas endast i syfte att administrera vår verksamhet. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter.

Beställning

Beställning görs i första hand på vår webbplats. När du gjort en beställning skickas en bekräftelse till din angivna e-mailadress. Minsta ordervärde är 100 kr. Vi reserverar oss för slutförsäljning i lager.

Som befintlig återförsäljare behöver du logga in på ditt konto innan du påbörjar en beställning. Då visas produkterna med återförsäljarpriser exkl. moms.

Priser & frakt

Priserna på våra produkter anges i svenska kronor inklusive 25% moms för privatpersoner. För återförsäljare visas produkterna med återförsäljarpriser exkl. moms.

Fraktkostnaden (består av porto, emballage & hantering) är 49 kr inkl. moms. Fri frakt på beställningsvärde över 1500 kr.

Betalning

Betalning sker enkelt och tryggt med Payson. Du behöver inte ha ett konto hos Payson sedan tidigare för att kunna betala. Slutför köpet direkt med VISA, MasterCard samt de svenska bankerna Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Skandiabanken och Sparbanken Syd. Du kan också välja att betala i efterhand på faktura eller att delbetala över 3-24 månader.

Payson håller höga säkerhetskrav och för alla kortbetalningar används 3D-secure teknik. Flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet sedan 2004. Läs mer här: www.payson.se

PaysonFaktura

Betalningsvillkor är 14 dagar vid fakturaköp. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger. För att betala mot PaysonFaktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige.

Vid försenad betalning skickas en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

Leverans

Vi skickar din beställning inom 1-5 arbetsdagar. Vi reserverar oss för förseningar i postgången. Din beställning skickas som 1:a klass-brev. Väger beställningen 2 kg eller mer skickas det som spårbart paket via Postnord.

Prints levereras i kuvert med stadig baksida.

Ångerrätt & retur

Privatkonsument har, enligt distans- och hemförsäljningslagen rätt att ångra köpet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. Ångerrätten gäller då varan skickas tillbaka i oskadat skick, i originalförpackning. Du som konsument står för kostnaden av returfrakten. Observera att du som kund har ansvaret för att varan kommer tillbaka till oss.

Om du vill returnera en vara:

Skicka ett mejl till info@karlssonillustration.se inom 14 dagar från det att du tagit emot varan, så ger vi dig returadressen. I mejlet informerar du oss om att du vill returnera varan, samt ordernummer och kundnummer.

Reklamation

För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss omgående. I samband med detta ska du ange ordernummer samt orsak till reklamationen. Bifoga gärna bild. Vi skickar dig en ny vara utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att varan finns tillgänglig. Kan vi inte ersätta dig med en ny vara gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. För retur av defekta varor skickar vi en fraktsedel med betalt porto.

Transportskada

Om en vara skadas under transporten på väg till dig, rekommenderar vi att du anmäler skadan direkt till postleverantören. Du kontaktar även oss för reklamation då vi ansvarar att leveransen kommer fram till dig i fullgott skick.

Ej hämtade paket

För paket som inte hämtas ut debiterar vi en avgift för att täcka de kostnader som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss.

Friskrivning

Bilder på webbplatsen är endast illustrativa och är ingen garanterad representation av de verkliga produkterna. Färgåtergivning och papperskvalité på de tryckta produkterna kan variera något mellan olika motiv.

Vi reserverar oss för eventuella fel i bild och text på webbplatsen och på produkter, såsom fel i produktbeskrivningar, tekniska angivelser, felaktiga priser eller inkorrekt information gällande en produkts lagerstatus. Vi förbehåller oss rätten att avslå felaktiga ordrar, korrigera uppenbara fel och kan när som helst ändra eller uppdatera information på webbplatsen.

Force Majeure

För händelser utanför vår kontroll och som ej kunnat förutses, gäller Force Majeure. Det innebär att Karlsson Illustration inte har förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbplats. Läs vår integritetspolicy för mer information.