Miljö

Tryckeriets miljöpolicy

Ambitionen hos det tryckeri vi samarbetar med är högt satt med målsättning att skapa den renaste, mest klimatsmarta och miljövänligaste produktionen av trycksaker i branschen.

Tryckeriets certifiering för ISO14001 intygar att design/ateljé, projektledning, produktion och expedition av grafiska produkter från tryckeriet har uppfyllt de hårda kraven som överensstämmer med ISO14001:2015. Certifieringen är utfärdad av det ackrediterade certifieringsbolaget Intertek.

FSC- och Svanenmärkning

Miljömärkningen FSC är en förkortning av Forest Stewardship Council®. En trycksak som kvalificerar för FSC-märkning innebär att papperet kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk (skyddande av skogar, natur, klimat och människor).

Det grundläggande kravet för att en trycksak får märkas med Svanen, är att tryckeriet i sig är svanenmärkt. Utöver det ställs krav på papperets innehåll och att inga otillåtna ämnen används vid tryckning och efterbearbetning. Här kan du hitta mer information om Svanen/miljömärkning.

Karlsson Illustrations sortiment

Kort

De av korten i vårt sortiment som saknar miljömärkning och som är kvalificerade för FSC-märkning, har vi valt att tryckta utan FSC-symbolen på grund av utrymmes- och utseendemässiga skäl. Papperet som har använts till korten heter Conqueror, 300 gram.

Prints med kustmotiv i färg

Våra A4-prints i färg är tryckta på papperet Conqueror, 250 gram, och är på grund av utrymmes- och utseendemässiga skäl ej märkta med FSC-symbolen.

Prints i svartvitt

Våra svartvita prints 30 x 40, är ej märkta med miljösymboler på grund av utrymmes- och utseendemässiga skäl men kvalificerar sig för både FSC- och Svanen-märkning. Papperet som har använts till de svartvita printsen heter Scandia 2000, 200 gram.

Vi använder cookies för att kunna förbättra din upplevelse på vår webbplats. Läs vår integritetspolicy för mer information.